Információk


Hol lesz a tábor?
A tábor helyszíne a Békés megyében lévő Szeghalom külterületén, a Sebes-Körös partján található Várhelyi tábor. Megközelítése autóval Szeghalomból Vekerd felé indulva jutunk el a Sebes-Köröshöz, és balra fordulva a töltés aszfaltozott útján lehet eljutni a kempingbe, amit tábla is jelez.

Mikor érdemes megérkezni?
Első heti turnusainkra július 12-én, vasárnap 12.00 és 13.00 között érdemes megérkezni azoknak, akik egyéni úton érkeznek táborunkba. A Budapestről vonattal lehozott csoport 12.30 körül érkezik, így a gyerekek fogadása együtt történhet. A második turnusunk esetében július 17-én, szombaton az egyéni úton érkezők számára 14.00 és 15.00 között javasolt az érkezés a táborhelyre a turnusváltás miatt. A Budapesti csoport 14.30-kor érkezik meg a második turnusra.

Árak és Fizetési Feltételek
A jelentkezési lap kitöltését és a visszaigazolást követően díjbekérőt küldünk a tábori díjelőlegről, melynek összege 15.000 Ft. A tábor díjának fennmaradó összegéről a tábor kezdetét megelőző hetekben küldjük a díjbekérőt. A tábor részvételi díjának teljes összege a tábor megkezdése előtt fizetendő, az első turnus esetében legkésőbb július 6-ig, második turnus esetében legkésőbb július 12-ig kell befizetni. A jelentkezéseket a befizetések beérkezése után tekintjuk véglegesnek. Amennyiben a jelentkezési lap kitöltését követően tábori díj a megadott határidőig nem kerül átutalásra, a jelentkezéseket töröljük. A fizetést átutalással kell teljesíteni.
Árak:
Kőházban (59.000 Ft)
Sátorban (57.000 Ft)
Saját sátorban (53.000Ft)
Kőházban barát/testvérkedvezménnyel (55.000 Ft)
Sátorban barát/testvérkedvezménnyel (53.000 Ft)
Saját sátorban barát/testvérkedvezménnyel (49.000 Ft)


Utazási költség
A Budapestről Szeghalomba és vissza történő utazás költségét nem tartalmazza a tábor díja.
Vonatköltség:
Budapest Nyugati pu.-Püspökladány: 2015 Ft (50%-os menetjegy+ IC helyjegy)
Püspökladány-Budapest Nyugati pu.: 2015 Ft (50%-os menetjegy+ IC helyjegy)
Buszköltség:
Püspökladány-Szeghalom: 1500 Ft.
vissza Szeghalom-Püspökladány: 1500 Ft.
Egy Budapest nyugatiból indulás és visszaérkezés utazási költsége tehát egy főre 7030 Ft-ba kerül. Minden ettől eltérő utaztatást is lehet egyeztetni (csak oda, 90%-os jegy, csak buszozás Püspökladányból stb).


Ha hamarabb vagy később érkezünk a táborba?
Ha valaki később tud érkezni, nem baj, majd csatlakozik a csoportjához. Az első nap a megismerkedésről, elhelyezésről szól, persze játékos feladatokkal tarkítva. Ha valaki hamarabb érkezik, nem gond, a fogadó tanárokkal bevárja a csoport érkezését. Az első közös étkezésünk a meleg vacsora 18.00-kor.

Elhelyezés
A gyerekeket téglaépületben, 10 fős emeletes ágyas hálótermekben, illetve egy 10 fős faházban tudjuk elhelyezni, ágyneműt kapnak, de ha valaki kedvenc hálózsákját szeretné hozni, megteheti. A sátrazást is lehet választani, ekkor kétszemélyes sátrakban történik az elhelyezés. Ekkor a sátrat és a polifoamot mi biztosítjuk, de hálózsákot a táborozónak kell magával hozni! A táborozó hozhat saját sátrat, polifoamot és hálózsákot, ebben az esetben kevesebb tábori díjat kell fizetnie. Igyekszünk egyéni igényeket figyelembe venni (kivel szeretne együtt lenni), illetve korcsoportokat együtt elhelyezni.

Ellátás
A reggeli és vacsora helyben kerül összeállításra, vacsorára változatos ötleteink vannak a házias ízek jegyében. Az ebédet egy helyi étteremből hozatjuk, ahol kitűnő a menü. Azok számára, akik jelezték az eltérő étkezési igényt, aszerint biztosítjuk az étkezést. Napközben friss gyümölcsöt és ásványvizet biztosítunk a táborozók számára. A tábor területén büfé is üzemel, ahol beszerezhető a szükséges plussz.

Egészségügyi helyzet
A Várhely tábor személyzete a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel fokozottan ügyel a higiénés előírások betartására. A hálótermekben az ágyak elhelyezése biztosítja a megfelelő védőtávolságot, illetve a mosdókban és a közös használatú helyiségekben kézfertőtlenítőket helyezünk ki. Egy maszkot hozzon magával a táborozó a biztonság kedvéért, de mi inkább a megfelelő védőtávolság betartásával óvjuk a táborozók egészségét. A tábor területe 2,8 hektár, ahol a gyerekek kényelmesen elférnek, a foglalkozások jelentős része nem helyhez kötött, bárhol folyhat az alkotómunka.

Mit kell hozni?
A táborozók a foglalkozásokkal kapcsolatosan minden anyagot, eszközt kapnak. Ha valakinek vannak kedvenc rajzeszközei, természetesen elhozhatja. Réteges öltözet, fürdőruha, „játszós ruha”, sportcipő, strandpapucs kerüljön a hátizsákba, szúnyog/kullancsriasztó is, de nálunk is lesz. Lehet hozni zseblámpát, kártyát. Telefon, kütyük Telefont, tabletet lehet hozni, de csak saját felelősségre. Kérésre a táborvezetők elzárják.

Wifi
Van, de természetközeli alkotótáborunkban biztos, hogy nem fogunk egész nap a neten lógni.

Köröspart
Naponta biztosítunk lubickolási lehetőséget tanári felügyelet mellett. A Sebes-Körös Európa egyik legtisztább vizű folyója, a szabadstrandon derékig ér. Jól fog esni a csobbanás, de ha valaki szülőileg le van tiltva, annak az árnyékban hűsölés az opció. (A legnagyobb művészeket nem engedték szüleik a vízbe, és az árnyékban mozdulatvázlatokat készítettek, míg a többiek fürödtek. Ezért van tele a művészettörténet „Fürdőzők” c. alkotásokkal.)

Zsebpénz
Keveset. Aki nem hoz, az is túléli. 5000 Ft. biztosan elég.

Mikor hagyják el a gyerekek a tábort?
A hazautazás első turnusunkról július 17-én, szombaton, 12.00-tól (lehetőleg 14.00-ig, a turnusváltás miatt), a Budapestre visszautazó csoport is ekkor indul busszal Püspökladányba, onnan IC-vel Budapestre. A hazautazás a második turnusról július 23-án, pénteken 12.00-tól (lehetőleg 14.00-ig), a Budapestre visszautazó csoport is ekkor indul busszal Püspökladányba, onnan IC-vel Budapestre. A tábor utolsó napján a táborozók ebédet még kapnak, az útra pedig egy flakon ásványvizet. A Budapestre visszautaztatott csoport esetében kérjük, pontosan érkezzenek a szülők a vonathoz a gyerekek átvételére.
X

Általános tájékoztató


A táborozók a saját tábori profiljuk mellett a párhuzamosan futó foglalkozásokba is betekintést nyerhetnek. Foglalkozásainkon való részvételhez semmiféle előzetes tudás, képzettség nem szükséges, képzett pedagógusaink, művész tanáraink útmutatása mindenkit sikerélményhez juttat. Az egyes foglalkozásokhoz minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. Az itt készült munkákat a táborozók hazavihetik.

X

Rólunk írták