Animációs tábor bemutatása

Itt megtudhatod, amit soha, senkitől nem mertél megkérdezni: hogyan készülnek az animációs filmek, hogyan tervezik a karaktereket, hogyan élik túl a rajzfilmhősök a legextrémebb helyzeteket?


Animációt bármiből lehet csinálni. Elég hozzá néhány tárgy, rajzlap és ceruza, vagy festék. Plusz egy fényképezőgép. Na meg számítógép, vagy okostelefon a képek összefűzéséhez, szerkesztéséhez. A lényeg mégis az ötlet és a látásmód, ahogyan a fantáziád életre kelti a rajzokat és a tárgyakat. Hiszen Te írod a történetet, általad telnek meg élettel a formák és mozdul meg a képzelt világ. Animációs foglalkozásainkon megismerkedhetsz a karaktertervezés, a storyboard rajzolás szempontjaival, alapvető mozgástípusok ábrázolásával, az időzítés, a dinamika fontosságával. Készíthetsz filmet papírkivágásos, vagy átvilágítós technikával, stop motion gyurma-, vagy bábfilmeken mutathatod meg filmes ötleteidet. Legó- és trükkfilmek, pixilláció, festményfilm és még sorolhatnánk a sok animációs technikát, amivel dolgozhatsz. A felvételeket akár saját okostelefonoddal is lefotózhatod és szerkesztheted a Stop Motion Studio nevű alkalmazással. Az egyhetes tábor alatt igyekszünk minél több nézőpontból megmutatni az animáció izgalmas világát, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő kifejezésmódot. Nem baj, ha nem vagy profi rajzos, mindenkinek segítünk! Megmutatjuk, hogyan fotózd be a munkád, hogy készíts háttérhúzást, hogyan mozgasd a karaktered. A stop motion animációk felvételénél segítségül hívjuk a transzparens megjelenítést, a szerkesztőrácsot és a világítási trükköket. Az elkészült munkákat felhőtárhelyre töltjük fel, ahonnan letölthetitek, videószerkesztő segítségével tovább szerkeszthetitek, effektezhetitek.

Turnusok:

2022. július 10-16.

2022. július 16-22.

Árak:

Faházban (65.000 Ft)
Saját sátorban (59.000Ft)
Faházban barát/testvérkedvezménnyel (61.000 Ft)
Saját sátorban barát/testvérkedvezménnyel (55.000 Ft)

Kenutúra részvételi díj (opcionális, a helyszínen fizetendő!) : 2000 Ft (Kérjük a jelentkezési lapon jelölni!)


(A részvételi díj magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést, naponta friss gyümölcs, ásványvíz biztosítását, valamint a programban részletezett valamennyi programponton való részvételt, felhasznált anyagok, eszközök, belépők árát.)


A programok változásának jogát fenntartjuk!
X

Általános tájékoztató


A táborozók a saját tábori profiljuk mellett a párhuzamosan futó foglalkozásokba is betekintést nyerhetnek. Foglalkozásainkon való részvételhez semmiféle előzetes tudás, képzettség nem szükséges, képzett pedagógusaink, művész tanáraink útmutatása mindenkit sikerélményhez juttat. Az egyes foglalkozásokhoz minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. Az itt készült munkákat a táborozók hazavihetik.

X

Rólunk írták