A Tűzzománc tábor bemutatása

Van egy jó grafikád, festményed, ötleted, színterved? A kidolgozott tervet ültessük át zománcba!


A zománc: fémlemezre, mely lehet acéllemez, vörösrézlemez, arany, vagy ezüst, felhordott zománcot olvasztunk. A zománc színezett üveg, fémoxidokkal dúsítva. Ez így elég egyszerűen hangzik, de egy bonyolult és precíz odafigyelést, alázatot, kitartást igényelő iparművészeti technika.

Az elméleti és gyakorlati praktikák megismerése után. A tervek elkészítése az első! Majd megfelelően előkészíteni, zsírtalanítani kell a fémlemezt. Többfajta technikával történhet a megvalósítás. Az alkotóhét során elsőként a festő-, vagy iszapzománc alapjaival ismerkedünk meg. Lépésről-lépésre, kisebb ékszerek (medál, fülbevaló) és képek elkészítését végezzük el ezzel a technikával. A festékrétegeket folyamatosan visszük fel a lemezre és karcolók, ecsetek segítségével alakítjuk ki a megtervezett formavilágot. A zománcrétegeket egymásra hordva többszöri égetéssel nyerik el szépségüket. Arekeszzománc, valamint a sodronyzománcmár egy bonyolultabb technika, mivel a vonalvezetést egy vékonyra hengerelt, vagy két drót összetekerésével elért fémszál adja meg. A vonalhálót csipeszekkel, fogókkal lehet kialakítani. Ezeket a rekeszeket ékszerzománccal töltjük ki, majd kiégetjük. A finom csiszolás, polírozás után kirajzolódnak a rekeszvonalak.

Az alkotóhét során többfajta zománcművészeti technikát ismerhetsz meg és különféle felületeken próbálhatod ki tehetséged!

Turnus:

2022. július 10-16.

Árak:

Faházban (65.000 Ft)
Saját sátorban (59.000Ft)
Faházban barát/testvérkedvezménnyel (61.000 Ft)
Saját sátorban barát/testvérkedvezménnyel (55.000 Ft)

Kenutúra részvételi díj (opcionális, a helyszínen fizetendő!) : 2000 Ft (Kérjük a jelentkezési lapon jelölni!)


(A részvételi díj magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést, naponta friss gyümölcs, ásványvíz biztosítását, valamint a programban részletezett valamennyi programponton való részvételt, felhasznált anyagok, eszközök, belépők árát.)


A programok változásának jogát fenntartjuk!
X

Általános tájékoztató


A táborozók a saját tábori profiljuk mellett a párhuzamosan futó foglalkozásokba is betekintést nyerhetnek. Foglalkozásainkon való részvételhez semmiféle előzetes tudás, képzettség nem szükséges, képzett pedagógusaink, művész tanáraink útmutatása mindenkit sikerélményhez juttat. Az egyes foglalkozásokhoz minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. Az itt készült munkákat a táborozók hazavihetik.

X

Rólunk írták